Kreative Trøndelag
  • Kreative Trøndelag
  • Engelsk side
  • Tysk side
  • Fransk side
Hemne VGS > Skolens fagtilbud > Studiespesialisering > Internasjonalisering ved HVS > Comenius-besøk fra Frankrike og England

Comenius-besøk fra Frankrike og England

 

Franske gjester danser til sekkepipemusikk...Flere bilder etter teksten.

I tiden 4 - 12 mars hadde skolen et hyggelig besøk fra franske og engelske elever og lærere. 

Vi vil oppsummere besøket i anledning Comenius-prosjektet, ”Echanger pour préserver/Let’s Exchange to Preserve Our World”, som svært vellykket.
Vi takker ansatte ved Aquagen, Lian Trevare og Søa Kraftverk for at de tok godt imot gjestene og gjennomførte en interessant informasjonsrunde angående deres bedrift. De besøkende følte seg svært godt mottatt, og lærte mye fra hver bedrift om avfall og oppvarmingsmetoder i henhold til fornybare energi. Vår ordfører besøkte oss ved skolen og hadde en interessant informasjonsrunde om Hemne kommune. Lærere ved Hemne vgs. tok imot elever i sin undervisning, for at elevene også skulle få oppleve hvordan det var å sitte i et norsk klasserom. Ansatte ved Sodin skole stilte også opp med omvisning, informasjon og kaker til de besøkende. Statoil i Trondheim, ved Rotvoll Research and Development Centre, tok imot oss med et gjennomført og lærerikt informasjonsopplegg om fornybar energi i forhold til olje og gass og inviterte alle til lunsj.
Vi hadde en uforglemmelig skidag med eventyrlig landskap og ungdommer som storkoste seg. Å få renne på ski og akebrett så snøføyka lå som ei sky rundt en, var en ny opplevelse for våre gjester. Vår natur imponerte dem stort. Som lærerne sa så var det en ny opplevelse rundt hver sving.
Lars Tore Vassli med sin far hadde laget sitteplasser med bål i midten, kaffekjeler over ilden, kvikklunsj, og pølse over bålet fortalte om norske tradisjoner, noe som de besøkende ikke hadde opplevd før og syntes var en opplevelse å være med på. Vi takker Lars Tore og hans far så mye, for å være med å gjøre denne turen så flott.
Familier til elever i 2ST og 3ST tok imot elevene fra Frankrike og England som sine gjester disse 9 døgnene de var her. Det var 25 franske- og 13 engelske elever pluss to lærere fra Frankrike og tre fra England.
Elevene fortalte om hvor godt mottatt de ble i hjemmene og fikk smake på norske retter som var både gode og hadde rare smaker. Det ble knyttet mange bånd som vil opprettholdes gjennom Facebook, sms, Skype og muligens besøk fremover.

Vi retter en hjertelig takk til vertsfamiliene som var med og gjorde besøket svært trivelig for våre gjester. De norske elevene gjorde også en flott innsats for at gjestene skulle få trivelige dager i Hemne.
Vi hadde en kjempefin avslutningskveld med forskjellige innslag fra elevene fra de tre forskjellige landene. Det var tradisjonsdanser som inkluderte folk i salen, det var sjonglering, hærlige toner fra Eufonium og toner fra sekkepipe. Kristine Rosøy Kjønsvik sang nydelig for oss. Vi så bl.a. film fra elevenes fest på Eide grendahus og fra  vårt besøk i Frankrike i november 2009.
Vertsfamiliene hadde med seg mat som også gjorde magen mett og fornøyd. Vi takker så mye for dette. Vi delte ut premier, diplomer, og gaver i forbindelse med forskjellige arrangement fra dagene vi hadde besøk fra flotte ungdommer fra Frankrike og England med sine lærere. 
Det var mange som var med og ga de besøkende gode minner fra Kyrksæterøra og Norge.

Devan fra Frankrike har en presentasjon med klima som tema

 

 

 

engelsk jente spiller på eufonium og gjestene danser en vårdans

 

 En norsk vinterdag på sitt beste. De franske på skitur

 

Trenger bare en kommentar...fantastisk

 

Hvor mye veier fisken?

Entusiasme på landskamp i wolleyball

 

 Bedriftsbesøk ved Lian trevarefabrikk

Vinnerlogoen for Comenius

 

 

 

 

 

 

 


Randi Kalland/Louise Rennemo/Einar Hofstad
Sist oppdatert: onsdag 17. mars 2010
Utskriftsvennlig versjon