Hemne VGS > Aktiviteter > Saker fra arkivet > Topp tur til Tyrkia!

Topp tur til Tyrkia!

Som en del av det populære Comenius prosjektet Mind the Gap, som Hemne videregående skole deltar i, er 5 elever og 2 lærere nå på besøk til sine venner i Nazilli, Tyrkia. Temaet for besøket denne gangen er matkultur og elevene har deltatt i en kokekonkurranse med de 5 andre landene – Frankrike, Tyrkia, Bulgaria, Hellas og Ungarn. Mye spennende mat ble både smakt og laget i lag! Elevene og lærerne har også deltatt i undervisning i tillegg til å være på flere severdighetsturer til, blant annet DENİZLİ-PAMUKKALE, KUŞADASIEPHESUS og the thermal pools at Pamukkale Travertines.

Prosjektet er et 2-årig multilateral Comenius prosjekt som varer frem til 2013 og det er Hemne VGS andre Comenius prosjekt.  Våre erfaringer så langt med denne type prosjektet er at sosial og kulturell forståelse er av stor betydning for den enkeltes utvikling og læringNår prosjekt er ferdig i juni 2013, skal til sammen 30 elever og 6 lærere ha reist til Frankrike, Tyrkia, Bulgaria, Ungarn og Hellas.  Prosjektets hovedmål?

Our main goal is for students to overcome prejudices about foreigners and foreign customs. They will learn more about their own culture and that of others by means of comparison and investigation on everyday life topics.  A  project which will enable students to bridge the gap by celebrating their differences and sharing their common worries!

For å finne ut mer, se på vår blogg:  http://mind-the-gap.webnode.com//

Det er, uten tvil, en fantastisk måte å bli kjent med andre kulturer på, i tillegg til å gi artig og variert undervisning som elevene er ivrige til å delta i.

Tekst: Louise Rennemo

Foto: Tea Jenssen og Edvin Hageskal